De goedkoopste leningen, voor jou onderhandeld!

lening

Ben jij wat thuis in de lening en banken wereld. Heb je ooit al een onderhandeling moeten doem om de goedkoopste lening te krijgen. Een bank is moeilijk te overtuigen en zal tot het uiterste gaan om zoveel mogelijk winst te behouden. Het spreekt voor zich dat jij een lening wil die goedkoop is en aan de beste voorwaarden op de markt. Wij hebben het al voor je uitgezocht en de meest interessante en goedkoopste leningen bij mekaar gezocht.

De goedkoopste leningen ontdekken? Sla hier je slag!

Op zoek gaan naar een lening kan je heel wat stress bezorgen. Waar moet je precies op letten en wat bieden banken eigenlijk aan. Een lening is een lening zou je denken, maar niets is minder waar. De uitkomst is altijd dat jij geld ontvangt of de bank geld ter beschikking stelt zodat jij een aankoop kan doen. Maar de aanloop daar naartoe, kan bij de ene bank veel kosten en de andere bank minder. De lening aanvragen is gratis en is in de meeste gevallen ook snel gedaan, maar de rente die erbij komt kan je veel geld kosten.

Kijk altijd goed naar het percentage kosten die bij een lening vermeld staan. Vaak als JKP, jaarlijks kosten percentage. Hoe lager dat percentage hoe minder jij moet betalen bovenop het te lenen bedrag. Klinkt goed uiteraard, maar waar kan je die goedkope lening vinden. Dat hebben wij hier al voor je gedaan, maar we geven je nog wat extra informatie. Zo leer je wat bij en kan je binnenkort een lening hebben met de beste voorwaarden. Bij een zoektocht naar een lening kan je op de website van een bank een simulatie uitvoeren. Deze simulaties zijn gratis en vrijblijvend en je kan er zoveel doen als je zelf wil. Via die simulatie kan je zien hoeveel je maandelijks moet afbetalen aan de lening, het vermelde bedrag is steeds inclusief de kosten. Merk je een hoog JKP op, dan ga je best naar een andere bank kijken, om zo uiteindelijk de goedkoopste lening te vinden.

Je zal je ook afvragen of je zomaar een lening kan krijgen. Een bank wil zeker zijn dat jij een goede betaler bent en zal dus enkele zaken willen weten. Een eerste is je inkomen. Heb je een vaste job of niet en hoeveel is je maandelijks inkomen. Als je vast werkt met een voltijds inkomen dan stijgen je kansen en is een bank ook al iets meer gerust. Heb je uitgaven zoals andere leningen of alimentatie. Dan bekijkt de bank hoeveel er nog overblijft voor een nieuwe lening. De regel is dat je ongeveer 40 % van je inkomen kan besteden aan leningen. Heb je nog marge voor een nieuwe lening, dan zal de bank snel de toestemming geven en het geld overmaken. Ziet de bank dat er haast geen marge is, dan zal je een negatief antwoord krijgen. En dat bij alle banken. Want zij berekenen het risico dat ze aan je hebben. Hoe hoger het risico en de kans dat je niet meer kan terugbetalen hoe sneller ze gaan weigeren. Dat is nu eenmaal hoe het in mekaar zit. Voor mensen die een lening het meest kunnen gebruiken, zijn de regels strenger dan voor mensen die met gemak een lening kunnen terug betalen.

De rente op woonleningen staat momenteel zeer laag. Dus als je een huisje wil kopen, nu is het echt wel de moment. Op een lening van 25 jaar kan je echt duizenden euro’s besparen en meer lenen om dus werken uit te voeren aan de woning. Ook voor renovatieleningen of autoleningen zijn er interessante rentevoeten op de markt. Als je graag goedkoop leent dan zal je wel een bank vinden met de beste voorwaarden. Geef het niet te snel op als je aan het zoeken bent. Vaak zijn er onbekende banken die zeer interessante leningen aanbieden. En tenslotte gaat het over geld, dat is bij elke bank hetzelfde, het zijn de kosten die erbij komen waar je op moet letten.

Een lening aan de beste marktcondities? Klik hier door!

Een lening kan je trouwens snel via de website van een bank aanvragen. Al je gegevens invullen. Leen je samen met je partner, dan moeten zijn of haar gegevens er uiteraard ook bij vermeld staan. Al snel zul je een positief of negatief antwoord krijgen. Dat kan via e-mail zijn, of per post. Bij goedkeuring krijg je ook een contract opgestuurd, deze moet je dan ondertekenen en terug sturen.

Let op: geld lenen kost ook geld.