Voordelig lenen, aan onklopbare rentes!

lening

Onklopbare rentes, daar kan je inderdaad wel van spreken op dit moment. De rentes staan zo laag dat het echt wel een goed idee is om te gaan lenen. Voor wat je ook moet lenen, er is altijd wel een bank die je de meeste voordelige lening kan voorstellen en waar je dus heel wat geld kan op besparen. Een lening is en blijft een kost, maar met een beetje zoekwerk kan je een lening krijgen die laag in kosten blijft.

De voordeligste lening zoeken: dat kan je hier!

Een lening zoeken is helemaal niet meer zo moeilijk tegenwoordig. Dankzij het internet hebben we snel enkele simulaties uitgevoerd en weten we wat de lening ons maandelijks zal kosten. Je krijgt een bedrag te zien inclusief kosten en dat bedrag moet jij maandelijks zien af te betalen voor een vastgestelde periode. Maar je kan wel besparen op de kosten van die lening door een lening te kiezen die laag blijft in kosten. Kijk daarvoor naar het JKP, het jaarlijks kosten percentage. Hoe lager dat JKP, hoe minder jij moet betalen. En hoe goedkoper de lening is op lange termijn. Zeker iets om in de gaten te houden.

Want je moet een lening zien als een kost. Maandelijks moet je de terug betaling doen en zorgen dat er genoeg geld op je bankrekening staat. Een terug betaling loopt ook vaak via domiciliëring, dus het gaat automatisch van je rekening. Zorg dat je genoeg geld hebt staan dus. Maar je moet alle kosten goed zien te beheren. Schrijf eens neer wat je maandelijkse inkomsten en uitgaven zijn en reken daar een nieuwe lening bij. Heb je daarna nog voldoende ruimte over of denk je dat het nipt zal worden.

Een bank heeft een regel dat je niet meer dan ongeveer 40 % van je inkomen kan besteden aan leningen. Meer zal je niet loskrijgen van een bank, dat is voor hun eigen bescherming, maar ook voor jou. Mensen die teveel lenen of te grote uitgaven hebben en ineens zonder inkomen vallen, hebben snel financiële problemen. Dat wil je kost wat kost vermijden, dus ga goed na wat het JKP is bij de lening die je wenst aan te vragen. Je kan tegenwoordig echt voor alles een lening aanvragen, of een aankoop op afbetaling. Denk maar aan smartphones, wasmachines, vaatwassers en andere elektro toestellen. Auto’s zijn ook zaken waar je snel een lening voor zal aanvragen en uiteraard een woonlening is zeer populair.

Vele banken maken reclame voor hun lage rentes. Maar soms moet je verder kijken dan dat. Er zijn andere banken, met minder grote naam, die geen reclame maken, maar wel een zeer laag JKP aanbieden. Dat zijn de banken waar je mogelijk een lening moet aanvragen. Druk de kosten van je maandelijks budget met zulke leningen. Ga na wat het aanbod precies is, lees de kleine lettertjes en vraag informatie indien nodig. Zo ben jij zeker van je stuk en kan je toch met een gerust hart een lening aanvragen. Ook al is het niet altijd even leuk om een extra kost als een lening te hebben, soms moet het nu eenmaal.

Een lening aangaan is iets voor vele maanden of zelfs jaren. Laat je niet teveel afleiden door mooie praatjes of een leuke reclame. Maar kijk naar de cijfers. De kosten die jij hebt om de lening af te betalen en je maandelijkse kosten. Soms is het noodzakelijk om een lening aan te gaan. Een renovatielening, woonlening, autolening of persoonlijke lening. Elke situatie kan de noodzaak oproepen om geld te verkrijgen. Dankzij simulatie tools op de websites van de banken kan je al een eerste stap zetten om te berekenen hoeveel de lening maandelijks zal kosten. Laat het zeker niet na verdere informatie te vragen, online of via een bankkantoor.

Leningen met de beste rentes? Dit is het actuele aanbod!

Voordelig lenen is perfect haalbaar. Door de markt van leningen willen banken hun diensten zoveel mogelijk kunnen verkopen. Elke nieuwe klant voor een bank is dus belangrijk en ze zullen je graag binnenhalen. Als je voor een grote aankoop staat van een auto of een huis, vergelijk zeker meerdere banken om de meest voordelige lening te krijgen. Ze kijken ook naar je inkomsten en uitgaven en berekenen het risico dat ze aan jou kunnen hebben. Hoe lager het risico, hoe liever ze je zien komen. Dat is nu eenmaal een feit en zal je snel merken in een persoonlijk gesprek. Haal het onderste uit de kan en wijk niet af van je doelstelling.

Let op: geld lenen kost ook geld.