Ontdek de beste leningen bij leningmarkt!

lening

De leningmarkt is niet zoals de gebruikelijke markt op een weekdag in de gemeente. De leningmarkt is het aanbod van leningen die verkrijgbaar zijn voor particulieren, aangeboden door banken en kredietinstellingen. Het is zeer gebruikelijk geworden om voor alles en nog wat te gaan lenen. Soms is het uit noodzaak, omdat je het financieel even moeilijk hebt. Vaak worden leningen afgesloten voor huizen en auto’s omdat het aankoopbedrag veel te hoog uitvalt en we dat geld niet op de spaarboek hebben staan. Maar waar je leen je het best en aan welke voorwaarden?

De beste leningen vind je hier!

Je hoort en leest het echt overal, een wasmachine kopen met een renteloze lening. Of zelfs gsm’s en smartphones kan je nu al op afbetaling kopen. Of dat echt nodig is, dat moet jij uitmaken. Een ander gegeven is dat sommige toestellen zo duur zijn, dat je ze wel wil kopen, maar niet kan betalen. Dan is een afbetalingsplan wel een goede oplossing. Vaak kan je de lening ook afsluiten waar je het toestel koopt en hoef je dus verder niets meer in orde te maken. Voor auto’s en vooral woningen ligt de manier van werken nog net iets anders. Maar gezien de omvang van beide kan een lening vrij snel in orde zijn.

Voor een auto kan je een lening aanvragen en op een dag al een goedkeuring krijgen. Voor een woonlening moeten er meerdere zaken gebeuren. Soms moet er een schatter langskomen, moet de lening op de hoofdzetel bekeken worden of zijn er nog andere factoren die meespelen. Je kan deze dagen een lening simuleren via het internet. De tijden zijn voorbij, dat je naar een bankkantoor moest gaan en daar alle informatie bekomen. Met een computer kan je eender welke bankenwebsite bezoeken en een lening simulatie uitvoeren. Geheel gratis en vrijblijvend. Jij en de bank zijn tot niets verplicht. Zo een simulatie is snel gedaan, bedrag en termijn ingeven en je ziet al een getal verschijnen. Dat getal is je maandelijkse afbetaling inclusief alle kosten. De kosten worden vermeld als JKP, dat staat voor Jaarlijks Kosten Percentage. Hoe lager het percentage, hoe minder kosten jij zal moeten betalen op de lening. Laat dat een gouden tip zijn als je zoekt naar de beste lening.

Als je dringend geld nodig hebt, dan is de eerste lening misschien wel de beste in jouw geval. Maar dat is zeker niet altijd zo. Heb je de tijd om verder te zoeken, dan kan je op een lening vallen die een pak goedkoper is. Een auto of huis aankopen gaat al snel van 5 jaar tot 30 jaar. Jaarlijks komen de kosten erbij die jij moet betalen. Hoe lager het JKP, hoe voordeliger de lening zal zijn. Laat je dus niet vangen aan mooie praatjes en reclames. Maar zoek de bank met de laagste lening kosten. Je zal het merken aan je budget en meer cash overhouden om te spenderen aan andere zaken.

Want het leven is al duur genoeg. Om onze levensstandaard te behouden moeten we steeds dieper in onze buidel tasten en voor we het weten blijft er niets meer over, voor andere leuke zaken. We gaan allemaal een graag op reis, of kopen een mooie auto of gaan lekker gaan eten. Je wil dat nog steeds kunnen doen, ook na het afsluiten van een lening. Reken zelf eens uit hoeveel je zal overhouden van je maandelijks budget als de lening erbij komt. Banken stellen dat je tot 40 % van je maandelijks inkomen kan spenderen aan leningen. De rest van het geld moet ervoor zorgen dat je nog comfortabel kan leven en misschien zelfs nog iets sparen. Die berekening kan je zelf snel maken en zo weet je of een lening wel een goed idee is.

Start hier je zoektocht naar de goedkoopste lening!

Soms is een lening gewoon noodzakelijk. Een plotse panne met je auto of wat schade aan je huis waar de verzekering niet tussenkomt. Of een grote uitgave waarvoor je gewoon niet genoeg geld hebt staan op je bankrekening. Dan moet je gaan lenen en kom je uit bij heel wat aanbieders. Elke bank heeft een aanbod aan leningen, aan de meest interessante rentevoeten. Volgens hun woorden toch, maar wees op je hoede en vergelijk zeker 5 banken als je een lening wil afsluiten. Zo weet je hoe de bankenwereld in mekaar zit en waar je op moet letten. Laat je niet beïnvloeden door mooie slogans of mooie praatjes.

Let op: geld lenen kost ook geld.