Lenen aan lage rentes: nu ook voor jou weggelegd!

lening

Ben je in een situatie waar je geld nodig hebt, maar zelf geen spaargeld meer hebt staan. Vele Belgen onder ons maken het wel eens mee, jammer genoeg. En vaak dacht je dat je geen lening kon krijgen. Die tijden zijn misschien wel voorbij. De rentes staan zeer laag, de economische crisis is voorbij en banken zijn iets vrijgeviger geworden. Daar kan jij van profiteren dus. Een lening aan lage rente, het klinkt wel als muziek in de uren.

Een lening met lage rente? Dat kan!

Het is al vaak in de media vermeld, de rente staat zeer laag. Heel wat mensen hebben al een lening aangevraagd en die tendens is stabiel. Zeker voor woonleningen moet je nu je kans gaan. Andere soorten leningen zijn ook de moeite om eens voor te informeren. Afhankelijk van je situatie heb je heel wat banken om uit te kiezen. Ze hebben allemaal een aanbod van leningen, vermeld op hun website. Daar kan je als eerste stap veel informatie vinden en simulaties uitvoeren.

Zo een simulatie is een eerste stap om te ontdekken hoeveel een lening je zal kosten. In een mum van tijd heb je een simulatie gedaan en zie je een bedrag staan. Dat is je maandelijkse kost om de lening volledig af te betalen. Alles is onmiddellijk inclusief kosten vermeld, dus je weet waar je voor staat. Geheel vrijblijvend en zoveel je wil kan je lening simulaties uitvoeren. Afhankelijk waarvoor je wil lenen zal de rente ook veranderen. Woonleningen hebben andere rentes dan autoleningen en ga zo maar door. Je zal wel zien bij de simulatie welke rentevoet je te zien zal krijgen.

Hoe lager de rente, hoe goedkoper de lening. Dat is een regel die je zeker moet onthouden. Ga niet te snel over tot de aanvraag van een lening, zonder eerst een vergelijk te doen. Zo kan je je heel wat geld besparen en de maandlast laag houden. Als je leent voor een auto of een woning dan ben je al enkele jaren tot vele jaren aan het afbetalen. En dan is de maandlast wel belangrijk om te bekijken. Zeker met andere vaste kosten die je hebt voor het dagelijks leven. Ook je onkosten voor water, elektriciteit en verwarming moet je in de berekening meenemen.

De uitgaven die je nu al hebt moet je even in een overzicht neerschrijven. Zo heb je zicht op wat er maandelijks uitgaat en kan je berekenen of er nog ruimte is voor een lening. Een bank staat toe dat je 1/3e van je inkomen kan spenderen aan leningen. Heb je al andere leningen lopen of alimentaties, dan zal de bank dit mee optellen en mogelijk een negatief antwoord geven, als je je limiet al bereikt hebt. Stel dat je samen met je partner de lening aanvraagt, dan ligt het gezamenlijk inkomen hoger, maar de uitgaven blijven hetzelfde. Dan kan een bank wel akkoord gaan met de aanvraag. Het is ook een vereiste om een vaste job te hebben. Met een interim of tijdelijke job kan een bank geen zekerheid krijgen dat je de lening over lange termijn kan terug betalen.

Een bank bekijkt de risico’s die ze kan hebben aan een klant. Geen vast werk en weinig inkomsten, dan heb je weinig kans tot een goedgekeurde lening. Wel een vaste job en een stabiel inkomen, dan is de kans zeer groot om de lening te krijgen. Bij een aanvraag moet je dan ook alle inkomsten en uitgaven meedelen, samen met al je persoonlijke gegevens. Een lening aanvraag kan je trouwens via het internet doorsturen.

Er zijn leningen voor iedereen, je hebt misschien al gehoord van minileningen. Het woord zegt het zelf, een mini bedrag om een kleine aankoop te doen. Soms is het saldo op je bankrekening niet zo fameus en heb je een lening nodig om een onvoorziene omstandigheid te overbruggen. Een reparatie aan je auto bijvoorbeeld of je wasmachine dat het heeft laten afweten. Dan kan zo een minilening wel de oplossing zijn.

De goedkoopste lening: dit is ‘m!

Persoonlijke kredieten zijn een oplossing als je een bepaald project wil starten. Dan krijg je geld op je bankrekening en kan je zelf bepalen waar je het aan wil uitgeven. Ga maar na, op eender welke banken website staan alle soorten leningen vermeld en kan je een simulatie uitvoeren om te zien wat de maandelijkse kost zal zijn. Ze staan klaar om je te verwelkomen als nieuwe klant, maar laat je niet te snel verleiden. Vergelijk de leningen en maak de juiste keuze.

Let op: geld lenen kost ook geld.