Zo kan je een autolening krijgen die perfect aansluit op jouw profiel!

lening

Een autolening zoeken is tegenwoordig niet meer zo intensief als vroeger. Voor het internet er was moest je naar enkele bankkantoren gaan om te bekijken wat het aanbod was. En vaak deed je de moeite niet om meer dan een bank te bezoeken. Je nam de bank waar je al klant was en dat was goed voor jou. Maar nu met het internet kunnen we de banken via een website bezoeken en sneller het aanbod vergelijken. Een autolening kan nogal verschillen door de verschillende kosten die de banken hanteren. Hoe lager de kosten, hoe minder jij moet afbetalen aan de nieuwe wagen.

Ontdek hier de voordeligste leningen op de markt!

Autoleningen kan je dus makkelijk verkrijgen, als je financiële toestand dat toelaat tenminste. De bank wil zekerheid hebben dat je de lening volledig kan terugbetalen. Dat kan alleen maar door je inkomsten en uitgaven voor te leggen. Banken laten toe om tot 1/3e van de inkomsten uit te geven aan alle leningen samen. Dat gaat dus vaak al over een woonlening, autolening en mogelijk nog een persoonlijke lening. Als je al een te hoog bedrag open hebt staan qua lening, dan kan de bank de aanvraag weigeren. Aan de uitgaven kant tellen niet alleen leningen maar ook alimentatie die je mogelijk moet betalen. Heb je nog geen leningen, dan moet je je geen zorgen maken natuurlijk. Al wat je dan nodig hebt is een vaste job met vaste inkomsten. Anders zal de bank ook weigerachtig zijn tegenover de aanvraag. Het is niet alleen in het voordeel van de bank, maar ook in jouw voordeel natuurlijk. Op die manier kom je niet in slechte papieren en kan je alles goed blijven betalen.

Een autolening vergelijken bij de banken kan je doen door het aanbod te simuleren. De websites van banken hebben allen een simulatie tool waar je een resultaat kan bekomen. Voer een bedrag in dat je wenst te lenen, vaak de kostprijs van de auto. En kies dan het aantal maanden om de afbetaling te doen. Kies je een langere termijn dan zal je een lager maandbedrag hebben maar wel meer kosten moeten betalen. Een kortere termijn kan ook, maar dan zie je het maandelijks bedrag stijgen. Voordeel is dan wel dat je minder kosten moet betalen.

Ontdek hier de voordeligste leningen op de markt!

Een auto kopen kan dus makkelijk via een willekeurige bank. Je hoeft niet bij je vaste huisbank te blijven. Ook hoef je niet al je rekeningen te verhuizen als je een autolening bij een andere bank afneemt. De afbetaling loopt dan via domiciliëring, dat gaat allemaal automatisch dus. Het is belangrijk voor jou dat je het maandbedrag zo laag mogelijk kan houden en dat doe je door zoveel mogelijk te vergelijken. Door autoleningen te simuleren kan je dus snel zien waar je de beste voorwaarden kan verkrijgen. Aarzel niet om de aanvraag dan door te sturen. Dat kan vaak ook al via de website. Stuur je inkomsten door d.m.v. loonfiches en documenten van de uitgaven. Op die manier kan de bank alles bestuderen en een antwoord formuleren.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Let op: geld lenen kost ook geld.