De complete gids voor wie een lening wil aanvragen bij zijn bank!

lening

Wie op zoek is naar een lening doet er goed aan dit artikel helemaal te lezen. We geven enkele tips mee hoe je het best aan de slag gaat. Een lening aanvragen is zeer makkelijk, maar het werk dat er aan vooraf gaan is ook wel belangrijk. Ga niet te overhaast te werk want je moet op zoek gaan naar de lening met de beste voorwaarden en dat is natuurlijk waarbij je de laagste kosten moet betalen. Op die manier hou je zelf meer over in eigen zak, en dat geld komt steeds goed van pas voor andere zaken.

Ontdek hier de voordeligste leningen op de markt!

We hebben allemaal al voldoende kosten, dus wat je kan uitsparen moet je zeker niet nalaten. Als je op zoek gaat naar een lening moet je zoveel mogelijk banken vergelijken. Op die manier zie je goed wat het aanbod is en kan je er de laagste kosten uithalen. Leningen vergelijken doe je het makkelijkst en snelst via het internet. banken hebben allen een uitgebreide website waar jij als potentiële klant op terecht kan. In de eerste plaats voor informatie maar ook voor een lening te simuleren. Met een handige tool kan je snel aan de slag. Voer het bedrag in dat je wenst te lenen en kies het aantal maanden voor afbetaling. Met die gegevens heb je al een maandbedrag voor je staan. Dat bedrag is inclusief de kosten die de bank zal aanrekenen. Kijk ook goed naar het JKP of jaarlijks kostenpercentage. Dat geeft weer hoe hoog of hoe laag de kosten zullen uitvallen. Hoe lager dat percentage is is hoe beter voor jouw portefeuille. Want dan betaal je minder af per maand.

Nog een manier om minder kosten te betalen is de duurtijd zo kort mogelijk te houden. Het nadeel hiervan is wel dat het maandbedrag dan stijgt. Veel mensen kiezen wel voor een langere duurtijd van de lening. Zo heb je meer kosten te betalen maar is het maandelijks te betalen bedrag wel lager en dat helpt voor veel mensen. De lening duurt dan wel langer, maar dat nemen ze er graag bij.

Een lening aanvragen kan je nu ook al via het internet. Al wil de bank wel weten of je de lening kan terugbetalen. Dat doen ze door informatie op te vragen van je inkomsten en uitgaven. Je dient dan loonfiches voor te leggen van jou en je partner als je met twee leent. De uitgaven zoals andere leningen en alimentatie moet je ook aantonen. Op die manier kunnen ze berekenen hoeveel je nog kan lenen per maand, en of er wel nog een lening bij kan. Banken laten toe om tot 1/3e van het maandelijks inkomen aan leningen uit te geven. Jij kan die berekening ook al maken natuurlijk en zien of de lening er nog bij kan. Maar de bank zal hier zelf ook over toekijken en je de uiteindelijke beslissing snel laten weten.

Ontdek hier de voordeligste leningen op de markt!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Let op: geld lenen kost ook geld.