Opgelet: vraag voor je hypothecaire lening steeds een simulatie!

Een woning kopen is steeds een spannend verhaal. Het zoeken naar een geschikt huis of appartement kan al heel veel tijd innemen. En dan moet je ook nog aan het financiële denken. Dat is ook een belangrijke onderdeel, want een woonlening neemt een groot deel van het budget weg. Dus dat moet je aan de beste voorwaarden doen. Dat doe je met een hypothecaire lening simulatie. Die kan je gratis en vrijblijvend uitvoeren via het internet. Handig dat je hiervoor in de eerste plaats niet naar de bank moet. In een later stadium is het wel nodig om een bankbediende in persoon te spreken.

Ontdek hier de voordeligste leningen op de markt!

Het spaart je heel wat tijd om niet naar een bank te moeten gaan. Je kan dus via de website van een bank een hypothecaire lening simulatie uitvoeren. Dat kan aan de hand van enkele gegevens. Uiteraard start je met het bedrag dat je voor de aankoop voorziet. Hoeveel kost het huis? Heb je al een bod gedaan of ben je nog maar aan het informeren? Een tip is om eerst te weten hoeveel je kan lenen voor een woning en pas daarna een bod te doen. Als je dat niet doet en de verkoper aanvaard het bod en jij krijgt geen lening, dan heb je een probleem. Maar laat ons ervan uitgaan dat je wel de juiste volgorde volgt. Een tweede gegeven is of je een deel van het geld voorziet om werken aan de woning uit te voeren. Een derde deel is het eigen kapitaal? Hoeveel kan je zelf investeren in de aankoop van de nieuwe woning? Hiermee heb je al voldoende cijfers om de berekening te maken. Wat ook nog van belang is, is de duurtijd van de lening? Op hoeveel jaren wil je de woning afbetalen? In de meeste gevallen ligt dit rond de 25 jaar. Een bank verwacht dat je woning ten laatste afbetaald is als jij op pensioen gerechtigde leeftijd bent gekomen. Maar dat is nog een lange tijd natuurlijk.

Ontdek hier de voordeligste leningen op de markt!

Deze simulatie geeft je wel al een eerste idee hoeveel de hypothecaire lening je zal kosten natuurlijk. Is het teveel of te weinig, dan kan je het bedrag aanpassen, of de duurtijd. Je kan ook nog verder sparen zodat je zelf meer kan investeren. Ben je onzeker over al deze vragen, dan kan je eens met de bank gaan praten. In een gesprek hoor je meer dan dat je leest via een website. Zij kunnen dan een berekening maken van wat je mogelijkheden zijn. Op die manier ben je er helemaal zeker van. Maar teken het voorstel niet meteen. Vraag bedenktijd en vergelijk ook met andere banken. Het kostenpercentage kan bij een andere bank veel interessanter zijn. Dan betaal je minder kosten af en is de lening draaglijker. Ga dus niet te snel te werk en zorg dat je aan de beste voorwaarden kan lenen. Alleen op die manier zal dit verhaal een positief einde kennen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Let op: geld lenen kost ook geld.