Waar kan ik terecht voor een simulatie van mijn hypothecaire lening?

Je hoeft niet meer naar een bankkantoor te gaan om de eerste informatie te verkrijgen over een hypothecaire leningen. Er is heel wat info te vinden over dit onderwerp op het internet. Websites staan vol met informatie, en uiteraard ook bij de banken zelf. Die hebben alleen uitgebreide website waar je terecht kan voor info en simulaties. Met het laatste kan je tot op de cent berekenen wat de lening je zal kosten per maand. En hoeveel kosten er bovenop het kapitaal komen.

Ontdek hier de voordeligste leningen op de markt!

En dat maakt een hypothecaire lening interessant of niet, de kosten die erbovenop komen. Je moet ze sowieso betalen, maar hoe lager, hoe interessanter natuurlijk. Want dat wil zeggen dat je dan meer kapitaal kan lenen en minder geld moet uitgeven aan de kosten alleen. Zorg dus dat je zoveel mogelijk banken vergelijkt, om de laagste kosten te vinden. Een woning kopen is een serieuze investering. Het kost je heel wat geld, een lening neemt het grootste deel op van je maandelijks budget. En dan heb je nog tal van andere kosten, zoals verzekeringen, verbouwingen, materiaal en noem maar op. Verzeker je er dus van dat je op moment van aanvraag de lening vast hebt met de meest interessante voorwaarden.

Blijf zolang vergelijken tot je de hypothecaire lening hebt gevonden waar jij je huis mee wil kopen. En van zodra je die gevonden hebt kan je naar een bankkantoor gaan. Want voor een woonlening komt er nog heel wat meer bij kijken. De bank zal nagaan of je de lening wel aankan. Op dat te berekenen moet je op zo een verwerkingstijd rekenen van 2 weken. Dan krijg je van de bank te horen of je kan lenen of niet. Dat hangt samen met de inkomsten en uitgaven die je hebt op dat moment. Dus een stabiel inkomen en geen andere of weinig leningen. Want je kan maar 1/3e van de inkomsten uitgeven aan alle leningen samen. Dit is er om ervoor te zorgen dat je nog comfortabel kan leven.

Ontdek hier de voordeligste leningen op de markt!

In zo een gesprek in het bankkantoor zal je dan alle informatie te horen krijgen. Als het een bestaande woning is dan is het mogelijk dat de bank eerst een schatter stuurt. Hij moet inschatten wat de woning waard is en dat zal afgestemd worden met het bedrag dat je wenst te lenen. Ook als je nog renovatiewerken wil doen en hiervoor extra wil lenen dan zal hier een schatting van gemaakt worden. Op die manier heeft de bank een beeld van wat er precies zal gebeuren en hoeveel de waarde zal zijn van de woning. Dit doen ze mocht jij de lening niet meer kunnen terugbetalen, dan weten ze aan hoeveel ze de woning kunnen verkopen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Let op: geld lenen kost ook geld.