Hoe kan je vandaag nog een goedkope lening verkrijgen?

Een goedkope lening is vandaag de dag eigenlijk makkelijk te verkrijgen. Dankzij het internet vinden we snel onze weg naar meerdere banken die leningen aanbieden. Maar je mag niet op het eerst en best aanbod ingaan. Neen, zoek verder tot je de lening hebt gevonden met de béste voorwaarden. En dat staat gelijk met de laagste kosten. Daarom ook de omschrijving ‘goedkope lening’. Want kosten moet je sowieso betalen aan de bank, maar het is aan jou om zoveel mogelijk banken te vergelijken. Alleen dan kan je je voordeel doen.

Ontdek hier de voordeligste leningen op de markt!

Je kan via de websites van banken leningen simuleren en daarmee kan je op zoek naar een goedkope lening. Zoek enkele banken en ga naar hun website. Daar klik je door naar de pagina met de lening informatie om uiteindelijk de simulatie uit te voeren. De simulatie zelf duurt maar enkele seconden. Je voert het bedrag in dat je wenst te lenen en kies het aantal maanden voor de afbetaling. Met deze gegevens heb je al een resultaat voor je. Let goed op het JKP of jaarlijks kosten percentage. Dat geeft aan hoe hoog of hoe laag de kosten zullen uitvallen. Doe nu deze berekening op elke website van een bank en je zal snel merken waar de beste voorwaarden te vinden zijn.

Neem uiteraard ook een kijkje bij je vaste huisbank. Het kan zijn dat daar een goed voorstel uit komt, maar het kan evengoed van niet. Wees dus bereid om eventueel een andere bank te kiezen voor de lening. Je hoeft dan niet al je bankzaken te veranderen natuurlijk. Je kan je rekeningen en bankkaarten bij je huisbank laten en de lening laten lopen bij een andere bank. De terugbetaling loopt dan via een domiciliëring, een automatisch proces dat zal je wel merken.

Als je een goedkope lening wil aanvragen moet je rekening houden dat je niet meer dan 1/3e van je inkomsten kan uitgeven aan alle leningen samen. Dus als er nog andere leningen lopen dan moet je even gaan rekenen. Hoe hoog zijn je inkomsten en welke uitgaven heb je nog. Banken hebben die regel ingevoerd zodat klanten niet in financiële problemen komen. Maar ook om te voorkomen dat een bank een klant heeft die de lening niet kan terugbetalen.

Ontdek hier de voordeligste leningen op de markt!

Het kan ook zijn dat je geen leningen hebt lopen, dan hoef je je geen zorgen te maken natuurlijk. Al wat je nodig hebt is een voltijdse job met vaste inkomsten. Dat ziet een bank graag, dat geeft zekerheid naar de terugbetaling toe. Langs de uitgaven tellen dus leningen en alimentatie, die zijn voor een bank belangrijk. Mocht je hier onzeker over zijn dan kan je steeds informeren bij de bank alvorens de lening aan te vragen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Let op: geld lenen kost ook geld.