Moeiteloos van start dankzij de groene lening!

Een groene lening is voor veel mensen interessant. Het wil zeggen dat je een investering wenst te maken die milieuvriendelijk is en dus voor de maatschappij voordelen heet. Uiteindelijk zijn de voordelen voor jou, want je krijgt er heel wat voor terug. Een investering in een nieuw verwarmingssysteem, daar pluk je onmiddellijk de vruchten van. Maar natuurlijk ook naar de toekomst toe. En daar gaat het over als we een nieuwe woning kopen of een bestaande woning renoveren.

Ontdek hier de voordeligste leningen op de markt!

Wie renoveert vandaag, moet denken aan morgen. Blijf dus niet bij de oude systemen zitten die mogelijk wel handig in gebruik zijn, maar naar de toekomst toe niet rendabel zijn. De energiefactuur moet naar beneden en dat kan je doen door te investeren in innovatieve materialen. Er zijn heel veel oude huizen die nog geen enkele vorm van isolatie, verwarming of dubbele beglazing hebben. Drie vormen waarvoor je kan lenen met een groene lening. Er is een speciaal kostentarief opgesteld waardoor het interessant is om hiermee te lenen. Deze investeringen kosten ook heel wat geld natuurlijk, maar wat je er uit haalt, is zo veel meer waard.

Aarzel dus niet om met je vaste huisbank een afspraak te maken of via het internet te informeren. Dan kan je snel alle informatie bekijken en heb je een eerste idee van wat er mogelijk is. Tijdens een gesprek kan iemand het je uitleggen en kan je zelf ook duiding geven bij de situatie van de woning. Op die manier weet je precies wat er kan en of het voor jouw plannen haalbaar is.

Je kan een groene lening verkrijgen voor werken die minstens 50 % energiebesparend zijn. Op die manier verbruik je minder energie in je woning en dat willen banken belonen met dit soort lening. Het is dus dubbel winst, aangezien je de groene lening kan aanvragen en op termijn de energiekosten ziet dalen. Het is echt een immens verschil als je met een zuinig verwarmingssysteem zit, alles goed isoleert en hoogrendementsbeglazing laat installeren. Deze investering zijn goed voor de rest van je leven want ze halen erg goede scores op energie waarden.

Ontdek hier de voordeligste leningen op de markt!

Ook zonnepanelen zijn toekomstgericht en met een groene lening te bekostigen. Meer en meer mensen laten dit installeren omdat ze ervoor zorgen dat je woning zijn eigen energie opwekt. Je hangt niet meer af van het stroomnet of aardgasnetwerk om je woning te voorzien van elektriciteit en verwarming. Zorg dat je enkele offertes hebt van installatie bedrijven vooraleer je met de bank een afspraak maakt. Zo weet je precies hoeveel je moet lenen en kan je dit direct aangeven in het gesprek. Je krijgt een volledig plan te zien van start tot finish, hoeveel de kosten zijn van de lening en wat de maandelijkse last zal zijn. Op die manier heb je een duidelijk beeld en weet je goed waar je aan begint.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Let op: geld lenen kost ook geld.