Waarom je de rente van je lening best vooraf berekent!

De rente van een lening, weet jij wat dat is? Veel mensen weten niet dat er kosten moet betaald worden op een lening. Die kosten lijken er niet te zijn. Maar toch zitten ze vervat in de maandelijkse aflossing. Dat is een som van kapitaal en kosten die je moet terugbetalen aan de bank. Als je in een bankkantoor zit en je vraagt informatie dan moet je niets betalen voor de vrijgemaakte tijd. Het is pas als je een dienst afneemt, dat je kosten moet betalen. En die kosten kunnen verschillen van bank tot bank. Dus is het zeer interessant om de rente van een lening bank per bank te bekijken, zo ga je op zoek naar de beste voorwaarden.

Ontdek hier de voordeligste leningen op de markt!

Want de kosten vliegen ons om de oren. Maandelijks heb je tal van facturen voor diensten die je hebt. Maar je wil natuurlijk je budget zo goed mogelijk op orde houden. Dat doe je door de kosten van die diensten zo laag mogelijk te houden. Dat is misschien niet altijd mogelijk, maar met een beetje inspanning kan je voor een lening toch de laagste kosten te pakken krijgen. Dat kan je doen door zoveel mogelijk leningen te vergelijken. Banken hebben allemaal hetzelfde aanbod en daar lijkt geen verschil op te zitten. Maar niets is minder waar. Want de banken rekenen andere kosten aan onderling. En door te vergelijken zie je snel bij welke bank je moet zijn natuurlijk. Een lening simulatie is zo klaar en dat geeft je een perfect beeld van alle voorwaarden.

Banken hebben allen een uitgebreide website of app die je kan gebruiken om leningen te simuleren. Je hoeft maar een bedrag en tijdsduur in te geven en je hebt al een resultaat voor je staan. Daar zie je de rente van de lening vermeld staan en dat maakt het interessant om te vergelijken. Hoe hoger het percentage van de JKP of jaarlijks kosten percentage is hoe meer kosten je moet betalen. Blijf dus vergelijken totdat je de laagste kosten hebt gevonden. Eens je die gevonden hebt kan je overwegen om de lening aan te vragen.

Ontdek hier de voordeligste leningen op de markt!

De bank zal eerst willen nagaan of je de lening wel aankan. Je kan immers niet meer lenen dan 1/3 van je inkomsten. Leen je samen met je partner dan kan je natuurlijk meer lenen dan alleen. Ook de uitgaven zijn belangrijk, hier tellen andere leningen en alimentatie mee. Heb je geen enkele van de twee, dan is dat zeer positief. Heb je toch andere leningen nog te betalen dan moet je die aftrekken van de inkomsten. Dat bedrag heb je dan nog over voor nieuwe leningen aan te vragen. De bank zal ook nog nagaan en berekenen wat je precies aankan bij een nieuwe lening. Je krijgt het dus niet zomaar.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Let op: geld lenen kost ook geld.