Het geheim om als starter een zakelijke lening binnen te halen!

In België zijn er zo een 600.000 kmo’s die allen een droom najagen. Een zaak uitbouwen die succesvol is. Niet makkelijk natuurlijk, want het vergt veel werk, inzet, een plan en uiteraard ook geld. En dat geld heb je soms niet van bij de start. Met wat startkapitaal kom je er niet, zeker als je product of dienst niet van bij de start aanslaat. Een zakelijke lening kan wel een oplossing zijn, want dan leen je geld om de nodige stappen te zetten met je zaak. Een zaak moet groeien en dat doe je door constant te investeren.

Ontdek hier de voordeligste leningen op de markt!

Een zakelijke lening kan je bij heel wat banken krijgen, maar je moet er wel wat voor doen natuurlijk. Het is niet zomaar dat ze het je geven. Ten eerste is het aan te raden om zoveel mogelijk aanbieders te vergelijken. Dat doe je door de websites van banken te bezoeken en twee gegevens in de simulatie tool in te voeren. Het bedrag dat je wenst te lenen en de periode van afbetaling te kiezen. Met deze cijfers kan je aan de slag en krijg je ook een resultaat te zien. Dat resultaat is een bedrag dat je dus maandelijks zal moeten betalen. Hier zitten ook kosten in verwerkt. Je ziet het percentage kosten staan bij het JKP (jaarlijkse kosten percentage). Hoe lager dat percentage hoe minder je moet afbetaling aan de lening.

Voer deze berekening bij elke bank uit en je zal snel zien waar de beste voorwaarden te vinden zijn. Alleen maar door dit te doen kan je je dus heel wat geld besparen. Je kan ook kiezen om de duurtijd van de lening aan te passen, banken laten je hier vrij in. Dat is volgens een bepaald aantal minimum en maximum maanden. Heb je dus de voorkeur om minder maanden in te stellen dan betaal je nog minder kosten. Het nadeel is dan wel dat je een hoger maandbedrag zal hebben. Omgekeerd kan ook, door meer maanden te kiezen, dit heeft als gevolg dat je een lager maandbedrag hebt, maar wel meer kosten moet betalen. Denk hier eens goed over na, het gaat trouwens over heel wat maanden dat je deze lening moet afbetalen.

Ontdek hier de voordeligste leningen op de markt!

Door de banken te vergelijken kom je dus snel op een goed aanbod. Je kan ervoor opteren om de zakelijke lening dan aan te vragen. Maar weet wel dat de bank zal informeren naar jouw eigen financiële toestand. Hoe zijn je inkomsten op dat moment en welke vaste uitgaven heb je. Hoe staat de zaak er dus financieel voor? Ziet dat er rooskleurig uit en kan je winstcijfers voorleggen. Of is dat eerder aan de povere kant. Hier zal de bank zeker rekening mee houden en een beslissing maken op vlak van deze gegevens.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Let op: geld lenen kost ook geld.