Wat iedereen moet weten alvorens zijn persoonlijke lening te berekenen!

Om een persoonlijke lening te berekenen heb je twee gegevens nodig. Het bedrag en de duurtijd van de lening. Dat is al voldoende om een resultaat te verkrijgen. Maar de ene bank is de andere niet en je moet zo goed mogelijk vergelijken. Op die manier kan je aan de beste voorwaarden lenen en dat is dus aan de laagste kosten. Elke bank rekent kosten aan voor een dienst die ze verlenen aan een klant. Zorg dat je op zoek gaat naar de bank met de laagste kosten van dat moment. Alleen zo hou je op het einde van de maand wat meer over.

Ontdek hier de voordeligste leningen op de markt!

Zo een persoonlijke lening berekenen duurt enkele seconden. Als je weet voor welk project je wenst te lenen dan ben je er zo vanaf. Er zijn verschillende vormen van persoonlijke leningen. De ene vorm is voor een project waarvan je weet waarvoor het is. Bijvoorbeeld om een reis te betalen. Het kan ook zijn dat je gewoon wat extra cash op je rekening wil en dus zonder onderwerp wil lenen. De bank laat je hier vrij in, maar ze wil natuurlijk wel bewijzen dat je de lening kan terugbetalen. Dat moet jij doen aan de hand van loonfiches. Je moet dus over een vaste job met vaste inkomsten beschikken. Een interim of tijdelijk contract is vaak niet voldoende. Anders heeft de bank geen zekerheid dat je alles kan terugbetalen en is het risico voor hen te groot.

Maar zelfs met vaste inkomsten kan je nog geweigerd worden. Dat hangt af van de uitgaven die je hebt op dat moment. Voor een bank tellen hiervoor andere leningen en alimentatie. Er zijn natuurlijk op een maand nog andere uitgaven die je moet betalen, maar deze twee zijn voldoende voor de berekening van de bank. Ze laten elke klant toe om 1/3e van de inkomsten uit te geven aan leningen. Met de rest van je geld moet je dus nog kunnen leven. Dat wil zeggen dat je moet kunnen boodschappen doen, water, elektriciteit en verwarming betalen. Mocht je nog hobby’s hebben dan moet dat ook van dat geld komen. En als er op het einde van de maand nog wat over is dan is het steeds handig om wat te kunnen sparen.

Ontdek hier de voordeligste leningen op de markt!

Doe zoveel lening simulaties als je maar wenst. Het is gratis en vrijblijvend. Je krijgt er een duidelijk beeld mee waar je de beste voorwaarden kan verkrijgen. Begin eventueel bij je vaste huisbank, maar durf ook verder te gaan mocht je daar geen goed voorstel krijgen. Andere banken die je mogelijk nog niet kent kunnen een interessanter JKP of jaarlijks kosten percentage hebben. Op die manier hou jij meer over per maand en dat moet steeds het startpunt zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Let op: geld lenen kost ook geld.