De complete gids om de lening van je huis te optimaliseren!

Een woning kopen is geen beslissing die je snel neemt. Je zoekt een nieuwe plaats om je te vestigen, waarschijnlijk met je vriendin en mogelijk zelfs kinderen. Er zijn dus wat verwachtingen en eisen om aan te voldoen. Je hebt dan ook niet op korte termijn iets gevonden. De zoektocht naar het ideale huis kan soms lang duren omdat het ene huis te weinig heeft en het andere huis te veel. Soms kom je niet overeen met de verkoper over een prijs waardoor je afhaakt. Teveel werkzaamheden die nog gedaan moeten worden, het zijn allemaal zaken die meespelen. Natuurlijk is de prijs waar je uiteindelijk over beslist en een bod voor uitbrengt. Maar dit moet je eerst bespreken met de bank. Op die manier doe je een bod binnen je mogelijkheden en ben je er vrij zeker van dat de verkoop ook kan doorgaan.

Ontdek hier de voordeligste leningen op de markt!

Er zijn namelijk heel wat voorbeelden van mensen die een bod doen op een woning, zonder te weten wat hun leen capaciteit is. Ze weten dus niet hoeveel ze kunnen lenen en of ze wel een lening kunnen krijgen. Ga daarom eerst naar enkele banken of informeer via het internet om jouw situatie te bespreken. Leg je inkomsten en uitgaven voor om de berekening te starten. Want daar begint het voor een bank, wat is jouw financiële situatie op moment van de aanvraag. Het spreekt voor zich dat je moet kunnen aantonen dat je een vast inkomen hebt. Alleen zo kan je ook een lening afbetalen. En je mag wel vaste uitgaven hebben, maar niet teveel zodat er nog voldoende overblijft voor alle andere kosten die je hebt. Bij vaste uitgaven voor een bank tellen andere leningen en alimentatie mee. Er is een algemene regel voor alle banken en die stelt dat je ongeveer 1/3e van je inkomsten kan gebruiken om leningen af betalen. Het overige deel van je geld moet je kunnen aanwenden om de dagdagelijkse boodschappen te doen en andere kosten te betalen. Want elektriciteit, water, verwarming, internet, verzekering en dergelijke meer kosten ook heel wat geld op een jaar.

Ontdek hier de voordeligste leningen op de markt!

Als je nog niet naar een bankkantoor wil gaan dan kan je in de eerste plaats via de websites van banken informeren. Daar staan simulatie tools op die je gratis kan gebruiken. Op deze manier heb je al eerste idee van wat de lening je op maandelijks zal kosten. Dit is met een verdeling van kapitaal en kosten natuurlijk. Want bij een afbetaling zit er steeds een deel kosten of rente die je moet terugbetalen aan de bank. Je kan tijdens deze simulatie ook invoeren of je eigen kapitaal wenst te gebruiken voor de aankoop van de woning. Spaargeld dat je hiervoor kan gebruiken dus. Hou er ook rekening mee dat je zelf de notariskosten zal moeten betalen. Dit is vaak een aanzienlijk bedrag dat je in eigen handen moet hebben. Als je aan een bank vraagt om dit erbij te lenen dan zal je vaak een negatief antwoord krijgen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Let op: geld lenen kost ook geld.