Een privé lening, is dat wel een goed idee?

Normaal ga je bij een bank aankloppen als je geld nodig hebt een lening wil aanvragen. Maar in sommige gevallen is dat niet meer mogelijk. Het kan zijn dat je op de zwarte lijst terecht bent gekomen omdat je betaalproblemen hebt gehad in het verleden. Banken plaatsen je dan op die lijst, zodat je geen nieuwe lening kan aanvragen. Of omdat je al teveel leningen hebt lopen kunnen banken je ook weigeren bij een nieuwe aanvraag. Dan is het aan te raden om eerst die leningen af te betalen en pas dan een nieuwe aan te vragen. Kan je toch niet anders, dan kan je ook voor een privé lening gaan. Het is toch wat riskant, maar kan wel je financieel probleem oplossen.

Ontdek hier de voordeligste leningen op de markt!

Als je privé gaat lenen dan leen je bij een kennis, vriend of familielid. Er komt dus geen bank aan te pas. Je moet natuurlijk beseffen dat die verkeerd kan aflopen, omdat er geen toezicht is. Zowel de ontlener als jij kan zich op elke moment terugtrekken en dan kunnen er problemen ontstaan. Het is dus zeker aan te raden om alles duidelijk op papier te zetten. De persoon van wie je leent kan eisen dat op een document vermeld staat hoeveel maanden afgesproken zijn om de terugbetaling te doen. Alsook dat er een kostenpercentage is aangerekend. Bij laattijdige betalingen of geen betalingen kunnen er ook maatregelen getroffen worden. Als je via een privé lening leent heb je dus dezelfde verplichtingen als bij een bank. Het is dus geen makkelijke manier om toch aan geld te geraken.

Als je de vraag krijgt om een privé lening te geven moet je daar toch even bij stilstaan. Het gaat dan over een persoon die op de zwarte lijst staat of al teveel leningen heeft lopen. Heeft die dan nog voldoende middelen om er nog een lening bij te nemen? De lasten van het afbetalen van leningen zijn niet te onderschatten. Het kan echt als een steen om je nek aanvoelen. En je hebt er ook nog andere kosten bij zoals de maandelijkse boodschappen, verwarming, elektriciteit, water en dergelijke meer. Er komst dus meer bij kijken en daar moet je je toch goed bewust van zijn.

Ontdek hier de voordeligste leningen op de markt!

Mocht je er toch op ingaan dan moet je alles goed op papier (laten) zetten. En zorgen dat de betalingen steeds op tijd uitgevoerd worden. Van zodra er een keer een laattijdige betaling is hoef je je nog geen zorgen te maken, maar dan mag je toch al een scherpe reactie vertonen aan de ontlener. Jij hebt recht op tijdige betalingen. Neem ook een kostenpercentage op voor laattijdige betalingen, mochten er problemen ontstaan.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Let op: geld lenen kost ook geld.