Dé manier om te besparen: zo vergelijk je alle leningen op de markt!

Een belangrijk woord van de laatste jaren is echt wel besparen. Je hoort het in het nieuws vaak voorbij komen, iedereen moet besparen. Ook al trekt de economie opnieuw aan, het is meer dan ooit de moment om zorgzaam om te gaan met het milieu en uitgaven die we dagelijks maken. Maar voor een lening lijkt dat niet zo evident zou je denken. Het omgekeerde is waar, vergelijk leningen tot je het beste aanbod hebt gevonden. En dat is de lening met de laagste kosten, zodat je maandelijks het minst geld kwijt bent.

Ontdek hier de voordeligste leningen op de markt!

Een lening aangaan kost je steeds geld, daar kan je niet omheen. Bovenop het kapitaal dat je moet terugbetalen zal de bank ook nog kosten aanrekenen. Daar kan je ook niet rond, maar wat je wel kan doen is zoveel mogelijk banken vergelijken om de laagste kosten te vinden. Alleen zo betaal je het minst af en kan je toch nog wat geld opzij zetten. Voor veel mensen is sparen een droom geworden. Met de vele facturen en kosten die we maandelijks hebben lukt dat nog amper. Maar als je dan toch een lening hebt, dan moet je er maar voor zorgen dat die niet al je geld opneemt. Met een kleine inspanning kan je de aanbieders van leningen met elkaar vergelijken en kan je de lening ook aanvragen.

Een lening krijg je niet zomaar natuurlijk. Je moet aan de bank bewijzen dat je voldoende vaste inkomsten hebt en niet teveel vaste uitgaven. Inkomsten kan je bewijzen met loonfiches, je hebt dus een vaste job nodig. Een interim of tijdelijk contract zal niet zo snel aanvaard worden. Voor de uitgaven tellen andere leningen die nog meer dan 6 maanden lopen en alimentatie mee. Banken hebben de algemene regel dat je 1/3e van al je inkomsten kan uitgeven aan leningen. De rest van je geld moet je kunnen gebruiken voor andere kosten, uitgaven, boodschappen, verwarming en dergelijke meer. Het is dus belangrijk dat je na het afbetalen van de lening nog voldoende geld hebt om rond te komen. Voor banken is het dan weer belangrijk dat het risico in een nieuwe klant zo laag mogelijk blijft. Daarom doen ze deze berekening voor elke lening aanvraag.

Ontdek hier de voordeligste leningen op de markt!

Je kan dus op een lening besparen door alle banken met mekaar te vergelijken. Dankzij het internet en de sites van de banken kan je dit vanuit je eigen woning allemaal doen. Je hoeft je deur niet meer uit te komen, handig dus want zo spaar je heel wat tijd uit. Aarzel niet om de simulaties uit te voeren, ze zijn gratis en vrijblijvend. En bij verdere vragen kan je een bank steeds contacteren via e-mail, telefoon en zelfs sociale media.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Let op: geld lenen kost ook geld.