Wees gewaarschuwd: een bedrijfslening kan je niet voor alles gebruiken!

Je kan als particulier kiezen tussen heel veel soorten leningen en kredieten. Maar je kan natuurlijk geen bedrijfslening afsluiten, want je hebt geen onderneming. Heb je wel een zaak, een Btw nummer en je hebt een financiering nodig, dan kan je dit uiteraard wel aanvragen. De bank zal je wel even aan de tand voelen, maar voor je zover bent moet je het omgekeerde doen. Namelijk ervoor zorgen dat je het meest interessante aanbod kan vinden. Financieel moet het de moeite voor je zijn om een bedrijfslening aan te vragen.

Ontdek hier de voordeligste leningen op de markt!

Een onderneming vergt heel veel energie. Je bent er dagelijks mee bezig, van ’s ochtends tot ’s avonds en vaak ook in het weekend. Je wil van je droom je werk maken en uiteindelijk wil je er iets aan overhouden. Maar om dat allemaal van de grond te krijgen moet je investeren. Niet alleen in tijd en inspanningen, maar ook financieel. Je hebt geld nodig om producten te leveren, een pand huren of kopen, personeel, materiaal, computers, een website en noem maar op. Mogelijk heb je zelf wel wat kapitaal om het hoogst nodige aan te kopen, maar als het echt serieus gaat en je wil groeien dan heb je meer geld nodig. Ook als je ziet dat je product of dienst aanslaat, dan kan een bedrijfslening je de nodige ruimte geven om verder te groeien.

Dan moet je bij een bank zijn, want zij hebben geld en de diensten om je hiervoor verder te helpen. Een bedrijfslening krijg je natuurlijk niet zomaar. De bank zal je onderneming willen doorlichten en bekijken hoe de financiële toestand op het moment is. Als je in de rode cijfers zit en verlies draait dan zal een bank mogelijk niet zo happig zijn om je een lening te geven. Want je kan ze geen zekerheid bieden dat je de lening volledig kan terugbetalen. Heb je wel positieve cijfers, dan zullen ze anders spreken. Dan willen ze graag aan boord komen en je een bedrijfslening verlenen, omdat ze de winstcijfers zien en het potentieel van je onderneming kunnen inschatten. Dan kan je de lening wel terugbetalen en mogelijk komt daar nog een nieuwe lening bovenop. Om blijvende groei te kunnen behouden.

Ontdek hier de voordeligste leningen op de markt!

Groeien als bedrijf is belangrijk, nieuwe klanten binnenhalen want zij zijn de motor van de onderneming. Het is voor de klanten dat je een dienst of product hebt en dat wil je zo goed mogelijk verkopen. En ervoor zorgen dat je onderneming toekomstgericht kan werken. Met een bedrijfslening kan je een som geld gebruiken om weer nieuwe investering te doen. Dat kan zijn in machines of materiaal. Maar ook in knowhow, een professional die je een tijd laat werken in het bedrijf om de zaken nog beter te doen lopen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Let op: geld lenen kost ook geld.